tiistai 6. lokakuuta 2015


Meillä asuu vilkas neljävuotias, joka on hetkestä riippuen milloin kotka, leppis, prinsessa, lepakko, keiju, pupu tai mikä milloinkin. Ja pikkusisko on juuri nyt hellittelynimeltään kinkkuvoileipä, oma unilelu on Rieska. Totesin vasta äidilleni, että tämä arkeni muistuttaa aika usein sketsisarjaa, vaikka välillä nauru onkin kaiken maailman tempauksissa äidillä pikkusen tiukassa. 

Tässä väsymystaisteluissa koitan muistuttaa itseäni, että olen saanut sen kaiken mitä olen eniten halunnut. Välillä se auttaa jaksamaan. Välillä sokeri, miehen tsemppiviesti, vertaistuki tai vartin kahvirauha auttaa. Välillä ei auta mikään. Olen taas kerran todennut, että vauva-ajan jaksaminen on melko suoraan verrannollinen siihen, miten vauva nukkuu. Öisin ja päivisin. Jos ei nuku, niin ei sitä kovin touhukkaana ja pirteänä kauan jaksa.

Tästä jo ehkä arvasitte, ettei meillä nukuta kovin hyvin. Ei öisin eikä päivisin. Siksi ei oikein  pääse/ehdi/jaksa koneelle niin pitkäksi aikaa, että aivan blogimerkinnän ehtisi kirjoittaa ja kuvatkin ladata. Kuviakin tullut otettua aivan liian vähän kun ei vaan jaksa. Onneksi puhelimessa on enemmän. Kunhan vaan joskus ehtisi ladata ne koneelle.

Mutta myös tässä päivässä on paljon hyvää: kaunis kirpeä syysaamu, läheiset, pieni oma hetki, hammashoitajan hyvä palaute, bussipysäkin mukava kohtaaminen. Kunhan uni edes hiukan lisäntyy, se kaikki hyvä on helpompi nähdä.

5 kommenttia:

 1. Ihana kuulla teistä, aurinkoa ja jaksamista päiviin <3

  VastaaPoista
 2. Ihana kuulla teistä, aurinkoa ja jaksamista päiviin <3

  VastaaPoista
 3. tsemppi-halit sinne ja jaksamista vauva-arkeen <3 Kuulostaa niin tutulta,se aika on semmosta sumussa olemisen aikaa...Silti,pienistä asioista koostuu arjen onni <3

  VastaaPoista
 4. Voi ei miten tuli ikävä kotiäitivuosia!! Meidän toiseksi nuorin oli tuollainen monen roolin tyttö. Joskus ihmettelin miksi lähes kaikki vastaantulijat meille hymyilee, kunnes muistin kenen kanssa olen liikenteessä :)

  Nautihan sketsisarjastasi, ihmisen parasta aikaa elät ♥ Nooo, on ne muutkin elämänvaiheet ihan ok!!

  VastaaPoista
 5. Meillä nukutaan myös huonosti ja pakolliset jutut jaksaa just tehdä. Odotan niitä päiviä, että takana on suht hyvin nukuttu yö, että olisi virtaa energiaa. :) Unettomana mieli helposti mustuu, mutta onneksi olen väsymyksestä huolimatta jaksanut iloita vauva-arjesta. Onhan nuo pienet pallerot vaan niin hurmaavia ja ihania <3 Jaksamista sinnekin!

  VastaaPoista