sunnuntai 18. marraskuuta 2012
Melkein joka päivä tapahtuu jotain koomista, välillä öisinkin.

Kuten maanantaina, kun herättiin viiden maissa siihen, että televisio pauhaa olkkarissa. Ja yksivuotias on herännyt siihen. Mies vaikeroi, ettei pääse ylös sängystä kun on keppijumpannut isänpäivälahjakepeillään edellisenä iltana ja vatsalihakset kramppaa kun koittaa nousta. Ei muuta kuin itse äkkiä ylös, telkku kiinni ja lasta nukuttamaan, mutta eihän se tietenkään nukahtanut enää. Muksu kainaloon ja parisängyn keskelle rauhoittumaan, jotta sais edes olla itse vielä makuuasennossa ja pitää silmiä kiinni. Aikansa riehuttuaan ipana alkoi sitten väsähtämään, kun yhtäkkiä olkkarista kajahtaa soimaan tango. Kyllä siinä vaiheessa alkoi naurattaa ja kovaa. Mieskin pääsi sängystä ylös ja kävi kaivamassa kaukosäätimen sohvalla nukkuvan koiran alta. Loppui tango.

Vähän huvitti myös sinä kesäaamuna, kun yöllä kahdelta oli alkanut soimaan muumien tunnusmusiikki ja heti perään "hyvää huomenta, on kiva päivä tänään!" ja sama uudestaan. Ja uudestaan. Itse olin niin unenpöpperössä, että luulin lasten heränneen soitattamaan muumikelloaan, mutta se olikin alkanut soida yksin olkkarissa. Ketään ei kyllä silloin yöllä naurattanut, mutta aamulla huvitti.

Ja hihittelin kyllä vähän sinäkin yönä, kun heräsin ensin tuttuun huutoon, että pitäis tulla laittamaan peitto päälle. Riensin lastenhuoneeseen, laitoin kaksivuotiaalle peiton paremmin ja varmuuden vuoksi käskin sen nousta istumaan ja juotin vettä (tämä rituaali usein rauhoittaa tyypin, ettei se heti ala huutamaan uudestaan). Lapsi oli aivan uninen, mutta en antanut sen haitata. Kun lapsi sai vähän juotua, silitin pikkuista ja olin juuri lähdössä huoneesta, kun yläsängyssä istuu neljävuotias silmät auki ja sanoo turhautuneena: "Äiti, mun peitto on tippunut lattialle." Kas, siinähän se oli jalkojeni juuressa.


6 kommenttia:

 1. Mä heräsin kerran yöllä siihen että lapsen lahjaksi saama puhuva nukke nauraa. Herätin paniikissa miehen että menee katsomaan mitä olohuoneessa tapahtuu...Mies astelee ovelle avaa sen ja siinä se nukke on lattialla ja nauraa kissa selässä köyrimässä :D Kyllä nauratti!

  VastaaPoista
 2. voi voi =D meillä on kans poitsu heräilly keskellä yötä ja laittanu dvdt ja telkkarin päälle(eikä vain yhtenä yönä vaan toista viikkoa joka yö...) mun sipsipussi oli kaadettuna matolle... kissan ruokapussi kokonaan tyhjätty kissan ruokakuppiin ja lattialle... mun läppäri auki ja siiretty toiseen paikkaan... viikko on nyt menny että saanu nukkua rauhassa yöt, toivottavasti jatkuukin samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Meillä nukutaan ovet kiinni ja pienin tuholainen pinniksessä, ettei onneksi pääse öisin tekemään tihutöitään. Toivottavasti teillä jatkuu rauhalliset yöt :)

   Poista
 3. oi muumikello! mulla oli tollanen joskus. sen jälkeen tuli harrikkaherätyskello. minne lie joutuneet.

  mainioita yösattumuksia :D

  mun blogissa on sulle haaste!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kaverilla oli lapsena tuo kello ja olin aina kade siitä. Löysin sen pari vuotta sitte kirpparilta ja pakko oli ostaa *kröhöm* lapsille se :D

   Kiitos haasteesta!

   Poista