perjantai 10. elokuuta 2012Vuoden ajan tyhjänä ollut seinämme sai ihanat naamat Kanelikaupasta. Kyllä on lapsilla riittänyt juttua noista kasvoista.

Tänään yritin selittää neljävuotiaalle mitä on luottamus ja kuinka se menetetään, jos äiti joutuu hakemaan lapset naapurista, kun on juuri kieltänyt menemästä sinne.

Illalla neljävuotias pyysi huolestuneena äidin luokseen ja kysyi itku kurkussa, että mitä jos yöllä tulee tulipalo eikä hän herää. Koska hän on kerran yrittänyt herättää pikkusiskoa päikkäreiltä, mutta tämä ei ole herännyt millään. En osannut ajatellakaan, että pieni tyttöni jo tuollaista murehtisi. Kerroin, että meillä on joka huoneessa palohälytin ja aivan varmasti äiti ja isi heräävät ja tulevat hakemaan hänet ja siskonsa. Mutta jos te ette muista? Mitä jos minä kirjoittaisin lapun, että te muistaisitte? Voi rakas pieni, äiti ja isi eivät ikinä unohda teitä. Me muistetaan teidät joka ikinen hetki. Aivan varmasti. Eikä me ikinä jätetä teitä.

8 kommenttia:

 1. Voi pieni 4-vuotias. Miten viisaita ja aikuisellekkin pelottavia ajatuksia nuo lapset miettivätkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Älä muuta sano, olin aivan ihmeissäni että hän oli tuosta pikkusiskon herättämisestä saanut tuollaisen pelon mieleensä. Hän vielä mietti, että entä jos ei herää palovaroittimeen, kun jos on niin sikeässä unessa. Että miten aikuiset sitten heräävät? Ja minä vakuutin, että aikuiset eivät koskaan ole niin sikeässä unessa, ettei palovaroitin herättäisi. Onneksi pieni murehtija uskoi sen.

   Poista
 2. Voi näitä pieniä ajattelijoita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, kunpa ne aina tulisivat kertomaan huolensa eivätkä miettisi ja pelkäisi yksin.

   Poista
 3. Voi pientä! Liikutuin tuosta nelivuotiaan huolesta :( Miten sitä voisi lapselle selittää, että äiti ja isä menis vaikka itse tulee lapsen puolesta.
  -Hanne-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Kyllä oli mullaki pala kurkussa kun vakuuttelin lasta. Teki mieli sanoa juurikin noin, että äiti kuolee ennemmin siihen tuleen kuin jättää teitä tänne huoneeseen. Kaikkea ne pienet jo miettivätkin.
   Ja ihan väkisin tuli mieleen ne lapset, joita vanhemmat eivät ole joko halunneet tai voineet pelastaa :( Onneksi lapsi ei sellaisesta tiedä!

   Poista
 4. Ihana isosisko! <3 Ihan itku tuli.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli itku lähellä kyllä eilen minullakin, koko illan mietin asiaa.

   Poista