lauantai 21. tammikuuta 2012Kaksivuotias on niin hellyttävä opetellessaan vaikeita sanoja. Lähes kaikki sanat ja lauseet menevät jo oikein, mutta vielä on jäljellä muutama helmi.

maksamakkaraa = pakkapakkaree!
juustoa = tutsua
ketsuppia = epsua
good night = kuk naik
sukat = kusat
niiskuneiti = inkuenki
prinsessa = linnassa (prinsessaruusu linnassa, linnassa, linnassa...)
pylly = pullu

palapeli = pilipala
vetoketju = vetokiti
ilmapallo = pillupallo (tämä herättää aina hilpeyttä kaikissa)

Kohta puhutaan jo tylsästi oikein. Mutta onneksi äiti ja isi voivat sitten siirtyä puhumaan näillä sanoilla!

Nimim. meillä sanotaan edelleen peukaloa kempaleeksi, tiskikonetta sittattaaksi ja ulkona on unkolassa. Vaikka esikoinen on jo oppinut puhumaan oikeilla sanoilla aikaa sitten, äiti ja isi eivät kykene luopumaan näistä sanoista!

10 kommenttia:

 1. Nämä sanat on niin hauskoja :)
  Ja tosiaan jäävät elämään, meilläkin on vielä esikoisen jäljiltä sämppäri=kaukosäädin, känkkänä=kännykkä jne. Ja kun ne tuntuvat vuosien käytön jälkeen ihan oikeilta sanoilta, vieraat sitten huuli pyöreänä ihmettelee että mistä puhutaan...:D

  VastaaPoista
 2. meilläkin puhutaan jo aika oikein mutta esim vetoketju on edelleen kekuli :)

  VastaaPoista
 3. Kiana, ihania sanoja :D Kiva, että jäävät muillakin elämään. Ne on vaan niin paljo hauskempia ku tavalliset tylsät sanat.

  darkangel1981, aika hyvä tuo kekuli, ku sehän on aika kenkkuli :D

  Mun piti vähän lisäillä, ku muistu mieleen enemmän kuin eilen illalla!

  VastaaPoista
 4. "Epsua" ja "pillupallo" nous ton listan suosikeiksi täällä. :D Mitenhän noi painais mieleensä, että vois iteki alkaa noita hyödyntämään... Hyvästi tylsät oikeat sanat eli pillupalloa vappuna torilta ostamaan vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä voin muistuttaa! Pillupallo ei varmaan ikinä katoa mielestä :D

   p.s. kätevä tämä uus systeemi, että voi vastata suoraan!

   Poista
  2. No ei varmana, hah. Ja ooh, mistähän tämmösen vastausominaisuuden oikein sais käyttöön (no oiskohan asetuksista? ;D), en oo huomannukaan moista aiemmin! :o

   Poista
 5. Hauskoja sanoja! :D Meilläkin mies puhelee monesti, että lähtee öjö=ulos ja taivaalla lentää onnikone=lentokone. Ja on näitä muitakin, ei vain nyt muistu mieleen. :) Esikoiselta siis jääneet elämään, kuopus (1,5v.) ei puhu vielä juuri ollenkaan. Esikoinen samassa iässä jutteli jo ihan kunnolla. No, pääasia, että äiti ja isi ymmärtää, kun poika toteaa "öh" ja osoittaa samalla jotain. :D

  Ai niin, mun kummityttö sanoi aikanaan limpparia pimppariksi. Monta naurua tuostakin saatu aikaiseksi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihania sanoja teilläkin jäänyt elämään! Pimppari on ihan selvästi pillupallon kaveri :D

   Meilläki on kovin eri lailla alkaneet juttelemaan. Esikoinen puhui todella aikaisin jo pitkiä lauseita, keskimmäinen paljon hitaammin ja muutenkin niin erilailla. On ne ihania ku ne on niin omanlaisiaan kaikki lapset :)

   Poista
 6. Kiitos muru päivän nauruista! :D Olen tuolle pillupallolle nauranut monet naurut aikaisemminkin. Ihan paras!
  Meilläkin on pitänyt ihan kirjoittaa ylös noita omia sanoja, kun ei niitä kaikkia myöhemmin enää muista. Sitten niitä haikeina luetaan vauvamuistoja-kirjasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä :D Minä ku oon miettiny, että kehtaako tuota pillupalloa edes kirjoittaa vauvakirjaan, laps parka häpee sitte tietyssä iässä silmät päästään. Mutta toisaalta, pakkohan se on kirjata jos vaikka käviski niin, että tuokin sana unohtus meiltä vanhemmilta.

   Poista