perjantai 18. helmikuuta 2011

***************************Esikoinen piirsi päiväkodissa meidän perheen. Tarhantäti oli kirjoittanut meidän Ilo-koiran kohdalle Ilona ja ihmetellyt kuka se on. Hauskaa, kun eläimillä on neljä jalkaa ja kaksi kättä. Myös Ovilukko oli päässyt kuvaan, kyseessä on tytön yksi monista mielikuvitusolennoista.

Viime aikoina olen ihmetellyt naisten tapaa mollata toisia naisia lukiessani mm. HS:n kolumneja. Lapsettomille naisille äidit tuntuvat olevan vapaata riistaa, vähän tyhmiä ja arvottomia. Miksi äitiys on toisille punainen vaate? Miten se, että joku haluaa hoitaa lapsensa hyvin, on toisilta pois? Miksi jopa naiset ovat liittyneet siihen rintamaan, jossa vain tuloksia ja palkkatyötä arvostetaan?

Kyllä äiditkin sen osaavat, arvostelun. Päivähoito, imetys, nukutustavat, lasten temperamenttierot, lasten kehityserot, you name it. Voi miksi meidän naisten pitää aina arvostella toisiamme, sen sijaan että yhdistäisimme voimamme!

Olen sitä mieltä, että jos omiin valintoihinsa on tyytyväinen, ei ole tarvetta haukkua muita eikä olla katkera. Silloin on helppo hyväksyä erilaiset tavat elää.

Avarakatseista viikonloppua!