perjantai 27. heinäkuuta 2012


Vuodenajoilla ei ole enää niin suurta merkitystä kuin joskus ennen.


Vaikka on kesä, nukkua saa yhtä vähän. Sängystä on noustava liian aikaisin, tehtävä aamupalat kaikille vaikka silmiä kirvelee. On pyykättävä, siivottava ja ruvettava taas tekemään ruokaa. Otettava kiukut vastaan, selvitettävä riitoja, asetettava rajoja. Vaihdettava vaippaa, maanitelvata uhmista vessaan, pyyhittävä ja vaihdettava vaatteita. Siivottava vauvan pukluja, pestävä koiran oksennuksia matoista ja pyykättävä milloin kenenkin pissavahinkoja. On muistettava rasvata kun paistaa, vaatettaa oikein kun sataa, ottaa puistoon vettä, evästä, vaihtovaatteet, hiekkalelut, kamera. On etsittävä kesken puistoreissun pissapaikkaa, toki se on helpompaa kesällä kuin talvella. On kuunneltava neljävuotiaan raivoa, kun pihalta on välillä tultava syömään ja kun uusi ystävä lähtee viikoksi mökille. Nukuttaminen ei käy sen helpommin kesälläkään. Lisäksi pitäisi muistaa jaksaa suunnitella tarpeeksi aktiviteetteja, että on varmasti nautittu kesästä.

Ja ollaanhan me. Mutta ei se elämä enää nykyään ole niin paljon ihmeellisempää kesällä kuin muulloinkaan. Ei voi maata päivää riippukeinussa lukemassa romaania eikä lähteä Lappiin vaeltamaan vaikka onkin lomaa. Lukea ehtii illalla lasten nukahdettua jos ehtii (ihan kuten talvellakin) ja kaikenlaiset reissut punnitaan hyvin tarkkaan. Tämän kesän suosiossa ovatkin olleet päiväreissut, niillä onnistuu rentoutumaan kaikki. Juurikin ulkoilussa on suurin ero, jos on hyvät ilmat. Kesällä tulee vietettyä eniten aikaa ulkona ja se onkin tässä vuodenajassa parasta.

Ja mitä eniten odotin kesässä, on se, ettei tarvitse tapella pukemisesta! Omassa pihapiirissä voi ulkoilla vaikka pikkareissa ja kumppareissa (siis lapset lähinnä), ei tule kuolemantautia jos ei halua laittaa enempää päälle vaikka sataisi. Pitkiä katseita voi kyllä tulla, mutta kaikkeen tottuu.


7 kommenttia:

 1. Onpas kauniita kuvia <3 ja ihastuttavia lapsia!

  VastaaPoista
 2. Kiitos jälleen! Puit ajatukseni sanoiksi! Helpottavaa kun saa lukea että muillakin näin. Vaikka sen tietää,silti tuntuu että vain meidän lapset tappelee ja vain minä olen se joka ei jaksa.aina.
  Joskus arki tuntuu tylsältä,lomallakin.
  Kauniita kauniita kuvia! Mukavaa lauantaita :)
  Sanniska

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lapsiperheessä on ne samat hommat, oli loma tai ei. Ainakin näin pienten lasten kanssa. Tylsäähän se on usein, mutta onneksi on kuitenkin valoisaa silloin ennen kuutta, kun kuopuksen kanssa on noustava :) Kohta silloin on säkkipimeää ja sitten vasta onkin tylsää!

   Kiitos sanoistasi :)

   Poista
 3. Näin juuri. Viimeksi eilen ajattelin samoja asioita. Miten sillä vuodenajalla ei oikeasti ole väliä, yhtä samaa kaikki arki kuitenkin on. Tosin kieltämättä helpottaahan tuo kesä muutamassa asiassa aina pikkaisen. Meillä ei -tänäkään- kesänä ole ollut yhteistä virallista lomaa, tyttö oli kesäkuun isän kanssa kotona, itse koko kesän töissä. Ei siis reissuja järjestellä täksi kesäksi, ja välillä kyllä ajattelen että hyvä niin, koska niissä olisi niin kauhea homma, ettei se edes lomaa aina olisi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Havahduin tähän samaan asiaan myös juhannuksena, kun miehen täti totesi, että sen takiahan tänne sukumökille tullaan joka juhannus, että lapset saisivat hyviä muistoja. Aikuisillehan se mökkeily järven rannalla ei ole kovin rentouttavaa monen pienen lapsen kanssa, kun yötkin menee reissussa pipariksi. Mutta kun lapset niin tykkää.

   Paljon rentouttavampaa ainaki tämän ikäisten kanssa on olla kotona. Harmi vain, että itse sitä kyllä kaipaisi muitakin maisemia kun nämä kodin seinät, mutta ehkä sitten ensi kesänä :)

   Poista
 4. Multa mennyt taas ihan ohi nämä sinun blogipäivitykset. Tosi kauniita kuvia, niin kuin aina : )
  Samoja ajatuksia täälläkin. Niin ihanaa kuin lomalla ja reissuissa onkin, kotona on aina jotenkin helpompaa. Meillä lapset oli keskenään mummulassa ja olihan siellä menoa riittänyt. Kotiin kun tulivat, olivat taas paljon rauhallisempia, kun oli oma koti ympärillä. Niin ja vanhempien kuri ; )

  -Hanne-

  VastaaPoista